10 van de beste nieuwe tuinideeën van bbc gardeners world live - the middle-sized gardening blog

10 van de beste nieuwe tuinideeën van BBC Gardeners World Live - The Middle-Sized Gardening Blog.

als uw tuin groter is dan een binnenplaats, maar kleiner dan een hectare.

10 van de beste nieuwe tuinideeën van BBC Gardeners World Live.

De tuinshows zijn een van de beste plekken om op te pikken.

in Birmingham richt zich echt op het aanmoedigen van degenen van ons met kleine en middelgrote tuinen. De showtuinen zijn relatief haalbaar en de ideeën zijn praktisch. Zijn vriendelijk en realistisch, terwijl ook inspirerend.

Kate Masons natuurvriendelijke, jungle geïnspireerde tuin.

In termen van tuintrends, twee belangrijke nieuwe richtingen zijn jungle, tropisch geïnspireerd tuinstijl en naturalistische, nostalgische weidetuin planten.

De 10 beste nieuwe tuin ideeën bij BBC Gardeners World Live.

Jungle of tropisch geïnspireerde kleine tuinen.

Geen kas nodig teder planten binnen voor de winter!.

Weide-geïnspireerde, naturalistische beplanting voor grenzen zeer mooi en luchtig.

Denk textuur evenals kleur bij het planten.

Nostalgische of country-stijl tuinaccessoires.

Buitenkussens te echo en toe te voegen impact aan de aanplant.

Maak een visuele verklaring met ongebruikelijke muren en omheining.

Container planten komt van leeftijd maken grenzen met potten voor kleine of gehuurde buitenruimtes.

De tropische jungle zoekt kleine tuinen (en interieurs).

De tropische of jungle look is ontstaan als een top plant liefhebbers stijl voor kleine tuinen. Je kunt inpakken in veel planten en het draagt een visuele punch.

grens werd gesponsord door eBay, dus alles erin moest online beschikbaar zijn.

Kies een sterke kleur en werk er omheen voor deze look. Het tegenovergestelde is oranje, dus ze koos deze twee kleuren. Ze wijst er ook op dat de tropische, jungle look kan heel veel over bladeren. Ik wil al mijn tuinen te zijn wilde dieren vriendelijk, zegt ze. Dus ze toegevoegd in bestuiving-vriendelijke planten, zoals echinacea en angelica.

Grote opvallende bladeren van jungle-geïnspireerd planten plus bestuiving-vriendelijke bloemen zoals echinacea.

Je kunt de tropische blik ook met uw meubels. Rattan, schommelende stoelen en klassieke teak allemaal goed werken met deze look. Hoewel rotan en teak kon niet worden omschreven als nieuwe tuin ideeën, ze kijken erg hedendaags op het moment.

The Staycation Tropical Cornwall Garden by Kim Parish.

Veel exotisch uitziende planten zijn vrij teder en overleven niet buiten tijdens onze winters. Maar als je geen ruimte hebt voor een kas, verplaats dan een aantal huisplanten buiten in de zomer. Kate doet dit met Sanseveria (schoonmoeder tong). Ze brengt ook de enorme bladerde Colocasia Black Magic binnen, die ze zegt ziet er prachtig uit in het huis in de winter.

Verschillende rassen van een bepaalde plant kan een andere tolerantie voor koude hebben. Dus wanneer je denkt over het kopen van tender planten zoals colocasias, controleer de variëteit. Ik heb geprobeerd om over-winter Colocasia Black Magic buiten, zegt Kate. Maar het nooit komen door de winter erg goed. De andere Colocasia doet het beter als je een beschutte tuin in een milder deel van het Verenigd Koninkrijk, dan beschermen met een stapel mulch en het zal vaak door.

De plant top links is Begonia luxurians en naast het is het grote paarse blad van Colocasia Black Magic. Noch zal overleven een Britse winter buiten, maar je kunt ze binnen brengen en behandelen als huis planten.

De andere optie, als je dont een kas, is om tedere planten te behandelen als eenjarige. In koudere gebieden, dahlia's worden behandeld als eenjarige en opnieuw gekocht als nieuw elk jaar.

Elke zomer zet ik een aantal van mijn binnenplanten buiten. De meeste, zoals Sparmannia Africana of House Lime, doen het goed. Sommige planten zien er een beetje triest binnen in de winter, omdat het hun slapende periode. Verwacht niet dat Begonia luxurians er goed uitzien in de winter, bijvoorbeeld.

Meng wilde bloemen en cottage tuin favorieten om een weide effect te bereiken in een grens.

Weidegrassen zijn heerlijk wildvriendelijk en zien er zo mooi uit. Maar, zoals ik dit jaar heb ontdekt, is het niet altijd gemakkelijk of praktisch om een klein stukje gazon om te zetten in een weidegebied.

idee van het creëren van een weide gevoel in een grens.

Shes gecombineerde cottage tuin planten en wilde bloemen om een delicaat effect te geven. En ze maakte het lijken weide-achtige door het plukken van bloemvormen je zou zien in een weide, zoals Ammi majeur in plaats van koe peterselie.

Tina Worboys Meadow Border won Beste Show Border. Ik heb problemen gehad met kleine grasvlekken van mini-weide, dus ik denk dat ik zal proberen een weide grens volgend jaar.

Denk textuur evenals kleur bij het planten.

Waren allemaal bewuster van hoe textuur kan invloed hebben op het succes van een rand zo veel als kleur. Textuur is of een rand is luchtig of dicht. U kunt textuur maken door contrasterende bladerpatronen en maten.

Maar je kunt ook textuur creëren met bloemen. Ik vond het vooral leuk wat Kate Mason deed met haar bloemkleurkeuze. Heb je ooit niet kunnen kiezen tussen twee prachtige, maar vrij vergelijkbare tinten bloem? Hebben ze beide! Het creëert een echt mooie structuur effect, en je zou het ook kunnen werken met andere bloemen.

Kate combineerde twee soortgelijke soorten echinacea voor een prachtig structurerend effect. Ze zijn Echinacea Coral en Echinacea Adobe Orange.

Hier combineert Kate Echinacea Coral en Echinacea Adobe Orange. Ze zijn echt vrij gelijk, maar de lichte verschillen tussen hen voegen textuur toe aan de grens. De groepering komt echt tot leven.

Natuurlijk is er niets nieuws aan nostalgie. Maar soms hunkeren we naar eenvoudige, ouderwetse stijl, die herinneringen oproept aan tijden waarin het leven gelukkiger of veiliger leek.

Rustieke obelisk (ik denk waarschijnlijk wilg) op Nikki Holliers bestuivervriendelijke Flower Power voor de bijengrens.

Dus er waren verschillende wilgen of kastanje horden en lage piket hekken op de show.

creëerde een grens geïnspireerd door Grote Dixter, her-beeldde zich voor kleine tuinen. Zijn beroemd om zijn kastanje horden (onder vele andere dun!) Wanneer u de tuin te bezoeken, zult u vaak zien een klomp van eenjarigen gehouden van het gras met een korte sectie van lage kastanje hordenhekken. Dus Victoria pakte deze functie met mini kastanje horden hekken, net aan de randen van haar grens.

Mini kastanje horden horden hekken die eenjarig op Victoria Legges Great Dixter geïnspireerde grens.

Lage mini hekken is vooral nuttig voor eenjarigen, legt ze uit. Cosmos, tagetes of helenium, bijvoorbeeld, start het seizoen als vrij kleine individuele planten en plotseling exploderen in een grote klomp die kan omslaan. Je dont nodig om het hele bed met het.

Elders in de show, zag ik hetzelfde effect met zeer lage piket hekwerk. In tegenstelling tot metalen steun die beter eenmaal bedekt met gebladerte, deze zien er goed uit zelfs voordat de planten groeien.

Accentueer uw planten met outdoor kussens.

Buitenkussens zijn nu verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Ze maken een bijzonder sterke impact in kleine tuinen of op terrassen. Er waren verschillende showtuinen waar de kussens echt punch toevoegden aan de mooie beplanting.

Ik hield echt van het gebruik van kleur in de Woodland Fall tuin door TAW Landschappen. Het won Beste Show Garden, meest verdiend.

Geel en blauw worden gezien als tegenovergesteld in termen van kleurtheorie. Hier is tuinontwerper Lynn Cordall partners geel en blauw om een van de mooiste tuinen van de show te creëren. De kussens kiezen echt het geel uit.

Ik ben meteen begonnen met het googelen van waterdichte buitenkussens en heb een.

Links naar Amazon zijn affiliate, dus ik kan een vergoeding krijgen als je koopt via hen, maar het zal geen invloed hebben op de prijs die u betaalt.

Ik kan niet doen alsof ofwel recycling of upcycling zijn nieuwe tuin ideeën. Maar ze groeien in populariteit om drie redenen. Ten eerste, waren allemaal meer bewust van afval en de noodzaak om stortplaats te verminderen. Ten tweede, het meestal goedkoper dan het kopen van nieuwe. En, ten derde, supply chain problemen betekenen dat we vaak niet onze eerste keuze van pergola, hek of tuin ornament.

De tuin ontworpen voor fietsliefhebbers door Hana Leonard en Armstrong Landschappen maakte de meest up gerecyclede fietsonderdelen. Ik denk niet dat veel mensen zouden willen hebben een mini velodrome baan rond hun tuin, maar er waren ideeën in deze tuin die je zou kunnen aanpassen of je wilt fietsen of niet.

Een pergola gemaakt van gerecycleerde fietswielen? Het zou je ideeën kunnen geven.

Bijvoorbeeld, er waren tuin bloemen gemaakt van gerecyclede tandwielen, tandwielen en kettingen. Ze creëerden ook een pergola uit oude fietswielen. Dus het is zeker de moeite waard te denken wat kan ik doen met dit? voordat het weg te gooien.

De verticale ruimte in uw tuin is een belangrijk element, vooral als uw tuin klein is. Traditioneel, met behulp van verticale ruimte is geweest over het hebben van klimmers of bomen.

Maar een van de meest krachtige nieuwe tuin ideeën is om grote visuele statement met uw muren en omheining te maken.

richtten hun show tuin ontwerp op een druk jong stel in een gerenoveerde jaren zestig huis. Het belangrijkste ontwerp element is de brutale jaren zestig muur aan het einde van de tuin, die de architectonische trends van de tijd weerspiegelt.

Het denkbeeldige huis met deze tuin werd gebouwd in de jaren 1960. Het zou waarschijnlijk niet bruut jaren zestig geweest zijn maar het is een geschikte interpretatie voor de stijl. Mensen vragen zich vaak af hoe moderne huizen te koppelen aan tuinen Ik denk dat dit idee van Gunns & Roses is een goede.

Als je een grote visuele impact creëert met je hekken of muren, dan hoef je niet zo hard te proberen met de beplanting. In deze tuin zijn voornamelijk lage onderhoudsgrassen.

Grenzen in potten voor gehuurde huizen, binnenplaatsen en balkons.

Als je houdt van het grenseffect, maar je hebt maar een kleine ruimte, Kitty Kauwt Border op een Budget toont u dat je meerjarige grens bloemen kunt planten in potten.

Dit is grens-stijl planten in potten, gezien op het podium bij BBC Gardeners World Live. Behandel je potten als mini-borders.

Kitty gebruikte de vaste planten huwelijk normaal gezien zien in een hoge zomergrens, zoals echinacea en crocosmia, maar in potten. Ze creëerde een grens-stijl kleur thema. Dit zou ideaal zijn als je je huis te huren en wilt in staat zijn om uw tuin mee te nemen wanneer je beweegt. Of het zou passen bij een binnenplaats of een balkon.

Boven: Planten in potten op het BBC Gardeners World Live podium.

Claus Dalby groeit meer dan duizend dahlia's in potten.

deze post voor hoe hij een dahlia grens creëert in potten.

Hij plaatst de potten veel dichter bij elkaar dan je hier ziet, zodat je nauwelijks de potten kunt zien. De meeste planten kunnen worden gekweekt in potten, mits je ze regelmatig voedt en water geeft. Claus gebruikt een langzame afgifte voer in zijn potten zodat hij ze niet hoeft te blijven voeden.

Het is erg moeilijk om een klein gazon draaiende te houden, vooral heb je kinderen of socialiseren in de tuin veel.

Dus er is nu een trend om meer harde landschapsarchitectuur, maar ook om de aanplant door het vergroten van grenzen. Een van mijn favoriete nieuwe tuin ideeën is waar ontwerpers breken een groter terras of patio door het mengen van de bestrating patronen.

Het is altijd een goed idee om te beginnen met de architectuur van uw huis bij het kiezen van harde landschappen materialen. Maar dat biedt vaak een heel breed scala aan opties.

Ik zag dit op de Marshalls tuin en ook de APL Garden ontworpen door David Stevens.

De Vereniging van Professionele Landscapers (top) tuin ontworpen door David Stevens.

Er is een milieukosten voor alle harde landschapsarchitectuur, natuurlijk. Beton en porselein wordt vervaardigd. Echter, beton is over het algemeen een relatief koolstofarm product en wordt vaak geproduceerd van lokale materialen.

en je kunt ook de CO2-impact berekenen van producten waarmee je kiest.

Je zou waarschijnlijk meer onderzoek moeten doen om de problemen te begrijpen.

Als je op zoek bent naar gekwalificeerde professionele landschapsarchitecten om je tuinontwerp uit te voeren, de.

Dit zijn twee meer specifieke nieuwe tuin ideeën die ik echt leuk vond. Eén was het plaatsen van een firepit in een water functie het leek een stijlvolle manier om het veilig te houden.

Een andere van de nieuwe tuin ideeën in de heerlijke Woodland Fall tuin.

De andere was een vissersschuur, ontworpen door Julianne Fernandez, die zich opende in een buitenkeuken. Je kon dit idee aanpassen met andere thema's of kleuren, omdat het je buitenkeuken bescherming zou geven tegen de elementen.

Een slim idee voor een buitenkeuken van Chasing Arcadia Garden Design (Julianne Fernandez).

Dit werd gebouwd door Teasels Landschappen in een tuin om de Britse kust te echo's.

Pin om nieuwe tuinideeën van BBC Gardeners World Live te herinneren.

kom met ons voor gratis wekelijkse e-mails met tips, ideeën en inspiratie.

10 van de beste nieuwe tuinideeën van BBC Gardeners World Live.

Bespaar tijd, moeite en geld in uw middelgrote tuin.

The Middlesized Garden is een deelnemer aan de Amazon Associates LLC, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en linking naar Amazon.

3 top tuin privacy tips hoe om uw tuin te laten kijken en voelen meer prive!.

10 gemakkelijke zorg groenblijvende potten voor het hele jaar door impact.

Gemakkelijk zorg groenblijvende potten om interesse en structuur toe te voegen aan uw tuin het hele jaar door. 10+ plantenkeuzes voor groenblijvende bomen, struiken en grassen voor potten.

Ik heb gedebatteerd over de cruciale kwestie van welke kleur mijn schuur te schilderen. Schilderen van uw schuur transformeert uw tuin. En als ik mijn schuur schilder, zal het ook langer duren.

8 stappen naar de lange dunne tuin van uw dromen.

Twee jaar geleden Emma en Mel verhuisden naar een huis in Whitstable met een lange dunne tuin. Zijn open tijdens Whitstable Open Tuinen elk jaar voor de NGS.

Hekken voor privacy 9 geweldige ideeën voor tuin screening.

Hekken voor privacy hoe om uw tuin of achtertuin meer prive, plus nieuwe hekken ideeën uit de 2021 shows. Wat je moet weten om het juiste hek voor uw tuin te kiezen.

De 8 beste perfect-voor-privacy tuin bomen.

De beste tips bij het kiezen van perfect-voor-privacy tuin bomen. Welke bomen te kiezen, waar ze te planten en hoe om uw tuin privé te maken.

© 2021 The Middle-Sized Garden - Gardening Blog.

Ongeautoriseerd gebruik en/of duplicatie van dit materiaal zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de auteur en/of eigenaar van deze sites is strikt verboden. Uittreksels en links kunnen worden gebruikt, mits volledige en duidelijke krediet wordt gegeven aan De Midden-Gesized Tuin met passende en specifieke richting naar de oorspronkelijke inhoud. Foto's van de site kunnen worden gekocht, alstublieft.

Sorry, uw blog kan geen berichten per e-mail delen.

Na het uitsteken en het snoeien van het blad moet de plant een tijdje ondersteboven gelegd worden zodat alle vocht uit de bladoksels kan lopen.

Nu vraag ik mij af of je hem in een schuurwaar geen licht is kan laten overwinteren of hem in een folie buiten kan laten staan?.

Dus is de vraag of ik de plant naar binnen kan halen, zoals ze nu is. Wijs deze echter niet gelijk af: houd ze in een pot en verhuis ze in de wintermaanden naar binnen. Reactie door Thomas 22 augustus 2013 14:47 @. Mocht de bananenplant toch last krijgen van. Voor de beste gebruikerservaring, zorg ervoor dat javascript ingeschakeld is voor uw browser. De Ensete ventricosum Maurelli is niet winterhard. De plant heeft dus veel water nodig om te kunnen groeien. Ook verbruikt de plant, door de zonnige plek en de soort bladeren die veel water verdampen, veel water. Het kan ook dat het blad gescheurd is.

Mail (verplicht maar wordt niet gepubliceerd).

maar nu kwam ik tijdens het controleren van de wortels geen nieuwe wortels tegen en bleek dat het midden van de knol helemaal pap was geworden. Zorg ervoor dat u het gat ruim genoeg uitgraaft. Deze bananenplant is niet winterhard en moet dus inderdaad binnen overwinteren. Wanneer er gesproken wordt van een plug bedoelt men een kleine zaailing. Deze Maurelli staat er waarschijnlijk nog niet zo lang. Het is niet erg voor de plant als u wortels af zou steken. Hij kan ook in de zomermaanden in de tuin gehouden worden en is echt een lust voor het oog.

Als het in de zomer erg warm wordt, zullen de grote bladeren veel vocht verdampen.

De Rode bananenplant kan tot +5 graden Celsius verdragen. Toevallig gaat binnenkort (25 oktober) weer de grote ruilbeurs voor exotische planten door bij Canna-Banana in Putte (B). Als laatste kunt u bovenop nog wat extra koemest rond de Maurelli gooien. Soms komt je deze plant al tegen in het gewone tuincentrum. Reactie door Kees speksnijder 31 oktober 2019 21:33 @. Iets grotere planten, laat zeggen vanaf zon 50cm (zonder pot) worden het beste droog overwinterd.

Om de Maurelli tot zon formaat te krijgen is het noodzakelijk om de plant elk jaar te overwinteren.

Dit zorgt ervoor dat de plant zo snel mogelijk zal gaan groeien. Om spam te vermijden worden berichten met meer dan 3 links pas gepubliceerd na moderatie. Ik begrijp dat dat de meest lichte plaats in huis is. De stam wordt iets dikker maar de bladeren zijn steeds even groot, de plant groeit niet in de hoogte. Ook is het verstandig de grond te controleren door je vinger, tot twee knokkels diep, in de grond te steken. Nu is mijn vraag of deze plant toch nog zou beginnen groeien of moet ik de stam tot tegen de grond afsnijden. De bananenplant ontvangt het liefst veel zonlicht.

dit heb ik schoon gemaakt en voorzichtig alle rotte delen weg gesneden en deze op gepot in nieuwe potgrond.

Pas op met de overgang naar direct zonlicht.

Maat: 40cm hoog - 15cm pot de canna is een prachtige tropische plant die veel lijkt op de rode bananenplant. Ensete Maurelli planten, verzorgen en overwinteren. Voelt de grond na 6 dagen nog steeds erg nat? Dan geef je waarschijnlijk te veel water. Hoe krijgt deze water,want een maurelli heeft in de zomermaanden toch veel water en mest nodig. De meest voorkomende Musa kamerplant is de Dwarf Cavendish. Enkel wanneer de hoofdstam weggesneden wordt groeien er een heel aantal uitlopers op de rhizoom. Hele jonge exemplaren worden beter aan de groei gehouden. Wat voor grond wil de Ventricosum Maurelli?.

Ensete Maurelli planten, verzorgen en overwinteren.

Het stilstaande water, dat zich tussen de hydrokorrels verzamelt, kan minder gemakkelijk door de wortels worden bereikt en gaat rotten. Geef daarom zoveel water als de grond kan absorberen. Canna Indica - Tropisch Bloemriet 40cm art98121. Net als alle bananensoorten groeit ook de Musa sikkemensis zeer snel, als ze voldoende plaats, een goede bodem en erg veel water krijgt. Als u de plant heeft uitgegraven raden we aan om hem even op de zijkant te leggen zodat al het water dat tussen de bladeren staat er uit kan stromen.

Pas in het voorjaar wanneer de plant in de volle grond geplaatst wordt is het weer nodig om water te gaan geven.

Of neem een plant over die een nieuw thuis zoekt. daaronder wordt het schadelijk voor de plant. D bladeren knakken en hangen door nou heb ik gelezen dat ze droog moeten overwinteren? o wat doen we fout??. Wel kunt u de plant een beetje toppen om het ingedroogde deel al wat te verwijderen zodat er niets in de weg zit voor wanneer de groei alsnog herneemt. Ook zorgt de nieuwe grond voor meer voeding. Als je seizoensbloemen afwisselt met. In de winter kan je eenmaal per twee weken water geven.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost rode bananenplant

Het blad verliest zijn kleur en wordt een beetje wittig, bedoelt u dat?Dat zal door de zon komen, het blad dat vermoedelijk al gevormd werd in de winterstalling is niet bestand tegen de zon en verbrandt.

Dit blad zal worden vervangen door nieuw blad dat boven in de plant zich uitrolt.

De potgrond en de koemest zullen ervoor zorgen dat de plant snel zal gaan groeien. Een raam op het noorden is minder geschikt voor de Bananenplant. Droog overwinteren slaat eigenlijk met name op de exemplaren die buiten worden gehouden gedurende het zomerseizoen. Het is het onderste blad dat lelijk wordt, het blad dat al aanwezig was toen u de planten kocht.

Maar wacht gerust tot ze echt lelijk beginnen te worden.

en wordt in de Nederlandse tuin meestal 200-300 cm hoog (in een kuip). Land / Regio (voor passender advies - wordt niet gepubliceerd). Marktplaats is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit het gebruik van deze site, dan wel uit fouten of ontbrekende functionaliteiten op deze site. Maat: 100cm hoog - 22cm pot de rode bananenplant is zeer uniek en heeft prachtige rode, paarsachtige bladeren, met een dikke stam. Zorg dus dat de plant 's winters op een warme plek staat, en niet in de tuin. Opkweken uit zaad wordt niet gedaan omdat de kans op echte Maurellis ongeveer 1 op 10.

Als de plant een gele gloed over de bladeren krijgt, is dit vaak een teken van te veel licht.

  De Maurelli heeft een opvallend klein wortelgestel en kan dus in een relatief kleine pot blijven staan. Trachycarpus Fortunei, winterharde palmboom. doen het zowel in potten als in de grond goed. Reactie door Liza Lievens 8 september 2017 09:45 @. (Musa sikkemensis Red Tiger) is absoluut winterhard tot -10° C en kan daarom ook op onze breedtegraden in de tuin blijven. De bladeren kunnen verwijderd worden met een schaar, of met de hand. Geef tijdens de zomerperiode ook voldoende meststoffen. Een donkere schuur, mits vorstvrij, is daarentegen geen probleem. Ik overwinterde zelf mijn Ensete glaucum op die manier.

Ik denk dat u het beter eens via een zoekertjessite probeert.

Ik veronderstel dat de plant in pot staat? Voel in dat geval zeker ook eens wat dieper in de pot of til de plant eens uit de pot om de kluit te zien. Bovendien bestaat de kans dat hij dan helemaal niet meer terug komt. Deze kan je vinden naast de stam en kan je gebruiken bij het vermeerderen van de plant. Hierbij geef je eenmaal per week water, tot het moment dat de watermeter omhoog beweegt. Daartussenin, kan het eens in de 2-4 dagen, afhankelijk van de temperatuur. Voor planten valt dat echter al snel tegen zeker nu de dagen ook nog eens veel korter en somber zijn.

De Ensete Maurelli is een mooie en zeer snel groeiende bananenplant.

dan raden wij aan om dit chemisch of biologisch te behandelen. Dit is noodzakelijk, zodat u extra potgrond om de plant kunt gooien. Uitlopers vormt deze banaan vrijwel nooit. Verkoop je die bananenboom niet (de laatste foto in die grote kuip). Maar nu beginnen de bladeren te hangen.

Het enige wat noodzakelijk is, is dat de Maurelli veel water krijgt.

Reactie door julien 14 oktober 2015 00:33 @.

Doordat zijn grote bladeren veel wind vangen is een grotere of zware pot echter wel sterk aan te raden. groot en breed, bovenzijde variërend van groen-wijnrood tot purper gekleurd, de onderzijde rood. De extra voeding en de grotere waterbuffer zorgen ervoor dat de plant gezonder en sterker wordt. COMPO® SANA® Potgrond voor groene planten en palmen. Laat hem voorlopig lekker warm en licht staan en geef nog geen water. Aangezien de plant in de winter in rust gaat is het normaal dat er geen nieuwe wortels gevormd worden. Deze kan je van de plant scheuren, of met een schepje verwijderen, als er voldoende wortels zijn gevormd.

De rode bananenplant is een geweldige jungleplant die erg opvalt door zijn dikke stam en grote bladeren!.

dit jaar is mijn ensete maurelli goed de winter door gekomen door deze op te potten in droge grond. Die Maurelli is van één van de leden van het Palmvrienden forum. De stam wordt beter dan wel goed ondersteund zodat deze niet krom trekt. Heeft de ensete licht nodig tijdens de winterrust?. Kijk en vergelijk om jouw favoriet te vinden. Dat kan ook maar ook dan is er slechts een heel beperkte watergift nodig. Vind rode bananenplant in Planten | Tuinplanten op Marktplaats. Wilt u een rode bananenplant kopen? Dan raden wij u de Ensete ventricosum Maurellii aan. andere producten voor "zonnig - half schaduw".

Het huidige blad zal dan ook binnen gevormd zijn en is niet bestand tegen de zon.

De Musa is makkelijk te stekken. Dit is een natuurlijk proces, waar oud blad wordt vervangen door nieuw blad boven in de plant. Ik heb het vermoeden dat er boven in de plant iets niet helemaal goed gaat waardoor het nieuwe blad er niet doorheen komt. Als de grond redelijk vochtig is, dan heeft de bananenplant nog genoeg water.

Plaats deze binnenplanten in een plantenbak die minimaal 20% breder is dan de kweekpot of vorige plantenbak.

Twijfels over de juiste waterbehoefte van uw plant?. Tijdens de periode juni en juli was er niemand aanwezig en was het erg droog (geen druppel regen gevallen). Zijn Maurelli's giftig voor katten / honden ?. Aangezien een bananenplant voor het grootste gedeelte uit water bestaat is het logisch dat de plant geen vorst kan verdragen. Als je deze randen niet mooi vindt, kan je de randen afknippen. De bananenplant ondervindt hier geen last aan.

Aanbieding! Nu met 50% korting! Op = op! Creëer je eigen urban jungle mix van 4 verschillende planten voor thuis of op kantoor luc.

Dit geeft de plant goede voeding om te groeien. Het zal je dus niet verbazen dat deze kamerplant veel water nodig heeft. Maar tijdens de hete dagen van de zomer dient hij elke dag water te krijgen, soms wel 2x op de allerheetste dagen. Ik heb ze in dit formaat ook nog niet te koop gezien. Reactie door Diego Deylgat 31 juli 2013 20:48 @. De plant zal van zichzelf uitgroeien tot een tot een gigantisch exemplaar. Dit jaarlijks evenement is de grootste beurs voor exoten en het aanbod is zo rijk en divers dat u daar veel kans hebt eentje te vinden. (Musa sikkemensis Red Tiger) is absoluut winterhard tot -10° C en kan daarom ook op onze breedtegraden in de tuin blijven. Elk jaar zal de Maurelli steeds groter worden.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen