Felco pruners: het vergelijken van uw opties - epische tuinieren

FELCO Pruners: Het vergelijken van uw opties - Epische Tuinieren.

Epische Tuinieren wordt door lezers ondersteund. Wanneer u via links op onze site koopt, kunnen we een affiliate commissie verdienen.

Bent u in de markt voor een nieuwe bypass prunner of snipperende trimmer? Misschien is de snijkwaliteit van de snoeimachines die u in het verleden hebt gebruikt te weinig geweest, en u wilt een kwaliteitshulpmiddel dat uw algehele tuinervaring zal verbeteren. FELCO pruniers zijn hoogwaardige gereedschappen die schone en nauwkeurige sneden maken, het verbeteren van het helende vermogen van planten waarmee ze in contact komen.

FELCO is een Zwitsers merk dat deskundige kwaliteit tools biedt in meerdere snijcapaciteitsvariaties. Ze bieden innovatieve en duurzame oplossingen voor zowel professionele kwekers als thuistuinders. Gebruikt zo vaak in wijnbouw of kwekerij situaties zo veel als thuis, deze stevige en betrouwbare tools zijn verreweg een van de belangrijkste elementen voor elke tuinman gereedschapskist.

Elke pruimer die goed review hier is geweldig voor zowel dagelijks snoeien en incidenteel gebruik. Vervangingsdelen zijn beschikbaar en gemakkelijk afkomstig voor klanten die ze nodig hebben. Elke pruimgreep is gespecialiseerd voor verschillende functies en is te manipuleren door blote vingers of die in handschoenen. Alle modellen zijn ontworpen om een leven lang te duren.

Nou beginnen met een beoordeling van de FELCO producten in hun line-up van snoeigereedschap, dan goed gaan over de specifieke kenmerken van elk. Tot slot, goed beoordelen van de producten in vergelijking zodat u de beste keuze kunt maken bij het beslissen welke snoeischaren te kopen.

FELCO produceert hoogwaardige gereedschappen die kunnen worden gedemonteerd voor het reinigen, slijpen of repareren tussen elk gebruik. Vervangingsbladen zijn gemakkelijk verkrijgbaar voor aankoop indien nodig. Deze snoeimachines zijn eenvoudig te gebruiken en hebben koolstof-gebaseerde geharde stalen bladen met chroom coating om corrosie te voorkomen en bladdoorlaatwerk gladder te maken. De handgrepen van elk gereedschap zijn ergonomisch, kussens, antislip, en ftalaat-vrij. Elk heeft een sap groef en een draadsnij inkeping die elke keer een schone en precieze snede bevordert. Vergeleken met andere snoeischaren zijn deze top-notch.

Laten we elk van de kenmerken van deze selecteren bypass snoeimachine en trimmer modellen. Alle modellen hier vermeld hebben veel voordelen in verband met hun ontwerp. Als u wilt weten wat de beste prunner is voor uw specifieke behoeften, lees verder!.

De Felco 2 is Kevins lange tijd favoriet!.

FELCO 2 is misschien wel het meest geliefde model van pruimen die er zijn of op zijn minst FELCO 2 is onze favoriet. Deze klassieke model bypass snoeimachine omvat FELCO Tools kenmerkende geharde stalen mes, sap groef, en aambeeld bladen die kunnen worden uit elkaar genomen om te worden geslepen. De versterkte aambeeld blad biedt schone sneden sterk genoeg voor zwaar snoeien. De stevige ftalaat-vrije non-slip handvat pruner grips zijn ontworpen voor een verhoogd comfort geschikt voor degenen met grote handmaten. Een schokdemper voorkomt de druk van de hand terwijl rubber handgrepen bieden comfort. De veer is gemaakt van meerdere onderdelen die allemaal vervangbaar zijn. De FELCO 2 is een uitstekende snoeimachine voor alle basis snoeibehoeften.

Deze standaard snoeimachines omvatten een stalen mes. Het ontwerp is duurzaam en robuust, waardoor het model geweldig voor alle soorten snoeitaken. Het helpt ook tuinders snijden op tijd verspild snoeien met andere merken van schaar, als functie is de belangrijkste in dit lichtgewicht model. De schaar zijn ontworpen om gemakkelijk en snel te snijden, met een draad inkeping die de snoeimachines scherp houdt zelfs onder veel druk. Deze snoeimachines zijn verstelbaar, waardoor uitstekende precisie. Net als andere modellen, kunnen alle onderdelen worden vervangen door de website als nodig. Momenteel, de Epic Gardening shop niet voorraad model 4, maar als je geïnteresseerd in hen laat het ons weten!

Felco 6 is een compact model, bruikbaar door mensen met middelgrote handen.

Deze modelsnoeimachine met uitstekende reikwijdte en snijkracht is ontworpen voor middelmatige handen. Net als de andere prunnermodellen hebben klanten toegang tot vervangende onderdelen, waaronder bladen met draadsnijdende inkepingen en veren. De unieke kenmerken van deze prunner zijn onder andere het ergonomische ontwerp en de mogelijkheid om zich aan te passen aan alle handmaten. Het compacte, lichtgewicht ontwerp combineert met stevige snijkracht om elke keer dat u snoeit de best mogelijke sneden mogelijk te maken. De rubber schokdemper beschermt de handen tegen spanning, en het gebogen hoofd versterkt de ergonomische comfortbaarheid in het totale ontwerp. Pruners kunnen worden aangepast via het micrometrische instelmechanisme voor hoofdhuid-achtige precisie.

De Felco 8's hebben een uniek gebogen hoofd dat het gemakkelijker maakt om in harde ruimtes te komen.

Dit pruimmodel biedt een verminderd risico op het snijden van de polsen. De sapgroef voorkomt het plakken en verbetert de efficiëntie van het snijden. De draadsnijder helpt u takken van verschillende grootte te snijden zonder het risico te lopen om de messen in het proces af te persen. Als u na een beoordeling en onderzoek van uw gereedschap beseft dat het nodig is, zijn gemakkelijk te herschikken onderdelen als nodig om oudere te vervangen. Net als het compacte model, heeft deze pruimer een schuine kop voor ergonomisch comfort, maar kunt u grotere breedtes snijden. Daarom is dit model ideaal voor zware snijden.

Felco 9s zijn perfect voor linkshandige tuinders!.

Model 9 is perfect voor linkshandig snijden. Net als model 8, heeft deze snoeiaar sap groefbladen die hun scherpte verbeteren, waardoor het risico van saaiheid in de loop van de tijd. Zoals elk model, klanten hebben de mogelijkheid om te beoordelen en te herordenen bladen, de veer, en alle andere onderdelen, zodat uw snoeimachines in staat zijn om in topconditie voor de komende jaren. Het ergonomische ontwerp is vooral nuttig voor grotere handen, en de hoekige snijkop is naadloos opgenomen in het ontwerp om een natuurlijke uitbreiding van de hand te worden. Het hoofd vermindert ook polsspanning, en de aangehechte veer heeft zachte sluitactie die het snijden gemakkelijk maakt.

Deze hoogwaardige snoeischaar maakt het snijden van grote takken met een of twee handen eenvoudig. De vernikkelde veer trekt om snijwonden tot 1. Deze snoeischaren snijden boven hun gewicht, waardoor het gemakkelijk voor u om grote takken te verwijderen. Een beoordeling van unieke model 13 pruimer functies omvat de mogelijkheid om zich aan te passen aan kleinere of grotere sneden, een ergonomisch ontwerp, en een extra lange linker handvat voor maximale hefboom. Rubber schokdempers houden polsen veilig, zelfs in periodes van herhaalde sneden. De dubbel gegraveerde duim vangst zorgt voor een zeer brede full-open positie. Momenteel, de Epic Gardening winkel niet voorraad van deze snoeimachines, maar laat ons weten of u ze leuk vindt!

De Felco 14's zijn ideaal voor mensen met kleine handen in gebruik.

Deze model 14 snoeimachine is ideaal voor tuinders die met kleinere handen snijden. Het lichtere gewichtsontwerp maakt dit een optimaal snoeimodel voor kinderen. De messen zijn afneembaar en kunnen net als bij elk ander model worden geslepen. En de schokdemper zorgt voor een zachte sluiting die de polsspanning vermindert. In andere unieke kenmerken is het model 14 aan te passen aan alle handmaten, waardoor ze geschikt zijn voor elke tuinman in een huishouden. Ze hebben een uitzonderlijke wendbaarheid en incisiekracht. Elke snede is van de hoogste kwaliteit, zodat er geen schade ontstaat aan bomen en planten.

Afwijkend van snoeigereedschap maakt het 321 model het mogelijk om te snijden van koolstofstalen messen en een maximale lengte van 7 inch. Gezien de meest unieke kenmerken, zijn de roterende handgrepen gemaakt van staal, waardoor een goede hefboom als u kruiden en doodhoofd bloemen trimmen. Deze trimmers zijn ontworpen om aan te passen voor zowel rechts als linkshandige mensen, en de flexibele pin veer voorkomt spierspanning opbouw. Het ontwerp is compact, lichtgewicht en ergonomisch. De polymeer sluiting is gemakkelijk te gebruiken met handschoen of blote handen.

Het 322 model heeft koolstofstalen messen en een maximale lengte van 7. Het roterende handvat is ook gemaakt van staal en heeft maximale duurzaamheid. Net als de 321 is het roterende handvat met een polymeersluiting bevaarbaar door handschoen en blote handen. Het roterende handvat zit ook achter het langere blad waardoor tuinders dieper kunnen reiken in aromatische kruiden en struiken.

Dus laten we de producten die we tot nu toe besproken, en hun functies in vergelijking met elkaar te bekijken. Hoewel elke snoeimachine uniek is, is er een overlapping tussen bepaalde pruimer modellen. Zoals je leest, overweeg welk gereedschap het beste zal werken voor uw tuin en voor uw persoonlijke behoeften, zodat u kunt snijden de juiste diameter van takken ter voorbereiding op uw lente tuin, of in de herfst wanneer zijn tijd om dingen te breken!

FELCO 2, 4 en 6 zijn vergelijkbare modellen. Het belangrijkste verschil tussen hen is het handvat en het hoofd. Model 2 heeft een breder handvat, waardoor gebruikers meer vulling en grijpen groeven voor optimaal comfort. 4 heeft een dunnere handgreep die een specifiek ergonomisch ontwerp heeft. 6 heeft een ergonomisch handvat met een breedte die tussen 2 en 6 zit. De kop van 2 is niet hoekig maar voldoet nog steeds aan elke snoeibehoefte. 6s hoofd is gebogen, het versterken van het ergonomische gevoel van het ontwerp. Onthoud, voor deze en alle andere modellen, alle onderdelen zijn vervangbaar, en alle drie zal een uitstekende snoeimachine voor uw tuinbehoeften te maken.

Beide modellen 8 en 9 hebben scherpe snij- en handgrepen met een specifiek ergonomisch design. Beide hebben een licht gebogen kop die helpt met een natuurlijk gevoel in het snoeiproces. Ze hebben ook een licht en comfortabel design dat zelfs de meest veeleisende pruim efficiënter maakt. Het enige verschil tussen de twee is model 9 is gericht, dus het is een geweldige optie voor linkshandige mensen.

Terwijl beide modellen 13 en 14 kunnen worden behandeld door tuiniers dragen handschoenen, de handgrepen van 13 zorgen voor meer gemak van toegang door handschoenhanden. 14 heeft ook een schuine kop die snijwonden een veel meer natuurlijk gevoel geeft. 14 is ook een grote prunner voor kleine handen. Dat betekent dat kinderen 14 kunnen gebruiken om te helpen in de tuin. Zoals bij alle andere modellen, kunt u bestellen en vervangen versleten onderdelen.

Modellen 321 en 322 zijn geen echte snoeimachines, maar het knippen van trimmers en zijn meer geschikt voor wijnbouw, het snijden van kruiden, het snoeien van fijngestampte bladeren, en het onthoofden of al het detail werk dat je niet nodig hebt een zwaar mes te doen! Ze zijn bedoeld voor zachtere materialen die je niet een superscherpe bypass pruner nodig hebt om door te snijden en kan worden gebruikt om te oogsten.

De scherpe schaarbladen zijn vervangbaar samen met alle andere delen. Het belangrijkste verschil tussen de twee modellen is de lengte van de schaar. 321 heeft een totale lengte van 7 inch, en 322 heeft een 7. 5-inch totale lengte, waardoor het gemakkelijker te bereiken in struiken.

Maar elke stijl is anders en geschikt voor uiteenlopende behoeften. Doe een beoordeling van de bovenstaande inhoud om te zien wat het beste is voor jou!.

V: Wat is het verschil tussen FELCO 2 en 4?.

A: Model 2 heeft een breder handvat, waardoor gebruikers meer opvulling en grijpen groeven voor optimaal comfort. 4 heeft een dunnere handgreep die een specifiek ergonomisch ontwerp heeft.

A: Dat denken we zeker! Ze zijn het enige bedrijf met producten die zijn ontworpen voor comfort en een leven lang.

als (mobile) { // Mobiele versie

laat kinderen = $(". entry-content > p");

let ad_div = $(html_mobile);

$(kinderen[0]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: kinderen[1],

ad_div: ad_div

else { // Desktop version

let children = $(". entry-content > *");

let ad_div = $(html_desktop);

$(kinderen[4]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: kinderen[4],

ad_div: ad_div

}(jQuery).

Millet Plant Tips: Growing Millets As Grain.

Ik creëerde Epic Gardening om te helpen onderwijzen.

Hoe om iets te groeien, ongeacht waar ze wonen in de wereld.

Epic Tuinieren is lezer-ondersteund. Wanneer u via links op onze site te kopen, kunnen we verdienen een affiliate commissie. Als een Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

Afgaande op die snelheid (in combinatie met uw mailadres) ga ik ervan uit dat u zelf ook tropisch woont.

Het juiste lichtspectrum hangt af van het doel, groei versus bloei.

Nature winterhoes 75 x 75cm 30 g/m² wit 3 stuks. Ik vermoed dat hij iets te nat staat. Het wegsnijden van de uitlopers kan verder geen kwaad, ik doe het bij mijn Dwarf Cavendish bijvoorbeeld ook omdat de pot anders snel te klein zou worden. De bloem (en uiteindelijk dus ook tros bananen) is het laatste wapenfeit van de plant. De Dwarf Cavendish doet het wel degelijk goed buiten maar uiteraard enkel bij temperaturen boven de 10°C aangezien dit een tropische soort betreft.

Geef pas opnieuw water als de potgrond droog aanvoelt.

Hierdoor laat de plant de bladeren even doorhangen. En als wij hem verpotten, wordt de plant dan nog groter? En hoe kan ik deze het best verpotten (evt mest etc. Zo zijn de banaantjes van de meest verkochte Musa acuminata Dwarf Cavendish zelfs nauw verwant met de Chiquita-bananen uit de supermarkt!. Reactie door Bart 13 augustus 2017 17:36 @.

Nu mag dit weer langzaam opgevoerd worden.

De bananenplant voelt zich thuis want na elk nieuw blad volgt de andere op maar nu constateer ik kleine witte bewegende diertjes op de bladeren is dit bladluis of ???. Het heeft dan ook een poosje aardig gevroren. 5 bladeren sterven echt af maar ook grotere nieuwe bladeren krijgen een gele rand en beginnen deels bruin te worden, zoals te ziens is op de foto. Ik woon op Madeira, subtropisch eiland, waar ik een bananenboom wil laten groeien en een ban van 80-100 cm. Ik heb daarom de planten netjes uit elkaar proberen te halen en overgezet naar een grotere pot met nieuwe en veel meer aarde. De ontwikkeling gaat sowieso wat in vlagen snelle en langzamere groei, bovendien zijn de dagen nu alweer een stuk korter waardoor de groei ook een stuk geremd wordt. Reactie door Martine 19 september 2019 08:34 @.

Super artikel! Ik heb er weer veel uit geleerd! Sinds 1 jaar heb ik eindelijk de juiste plaats voor mijn plant gevonden.

Bananenplanten lusten in principe alles. Heb ik hem wellicht te veel of te weinig water gegeven?. De vochtigheid is namelijk veel moeilijker in de hand te houden en ook kan de grond op termijn gaan schimmelen omdat de plant niet alle voedingsstoffen gebruikt. Het blad zoekt dan zelfs een alternatieve weg naar buiten!. Regelmatig de plant benevelen kan eventueel helpen. Nu zie ik dat het nieuwe blad een stuk kleiner is. Reactie door Francies 4 februari 2018 10:21 @. Dit is een natuurlijke beschermingsmaatregel van de plant.

We hebben echt al 2 maanden geen nieuw blad gekregen terwijl je er soms in de zomer 1 in de 10 dagen hebt.

Dan is een licht vochtige potgrond meer dan genoeg. Is het wijs om de aarde te vervangen of gewoon laten uitdrogen? Is er een risico dat de vliegjes naar andere planten gaan en er ook daar wormpjes komen?. (binnen) het eerste blad was dan ook weer snel terug aan de stam gegroeid. Het is normaal dat de onderste bladeren langzaam geel worden en verdorren terwijl de bovenste bladeren mooi blijven en er nieuw blad wordt gevormd. Dat zijn de wortels die bruin en zacht en stinken. Ja er zijn vliegjes maar ik dacht eigenlijk dat dit fruitvliegjes zijn want de fruitschaal staat er naast. Het best past u ook de watergift hierop aan.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost bananenplant verzorging

Echter is het wel belangrijk dat het overtollige water onderuit de pot weg kan vloeien.

Misschien tips wat ik nog kan doen.

De groei verloopt soms wat onregelmatig en zeker in deze periode. Maar nu is het zo dat sints ik dat het water en poon gehinderd heb de onderste vier bladeren tegelijkertijd slap zijn gaan hangen. Ook na het verpotten met verse aarde 2 weken geleden bleven alle bladeren vergelen, beetje een triest gezicht. aan 2 verschillende trossen doen ze het alle 2. Ik vind het een prachtige plant en wil dan ook graag genieten van de aanwezigheid van een bananenplant.

Ook de stekken onderaan groeien bij beide planten goed en er komen er steeds meer bij.

Dit omdat we weten dat wanneer er banaantjes komen het snel afgelopen is met de plant. De juiste manier van werken vindt u terug in het artikel Hoe stek ik een bananenplant?. Het betreft waarschijnlijk guttatie. Helaas is dit natuurlijk proces niet tegen te houden. Als je het gescheurde blad niet mooi vindt, kan je ervoor kiezen het blad te verwijderen.

In principe zijn heel wat soorten bananen eetbaar en vormt de Musa basjoo hierop een uitzondering maar, nu is eetbaar wel een discutabel begrip; bij vrijwel alle overige soorten zitten de vruchten zodanig vol met zaden dat de vrucht in theorie wel eetbaar is maar dit in de praktijk ook geen optie is.

Mijn vochtmeter gaf aan dat hij droog stond en ik heb hem toen water gegeven. Zolang er geen groei is, houdt u de watergift best ook wat beperkter. De plant staat binnen voor een groot raam en een glazen dak heeft nu een donker paars rode knop met er boven lijkt wel kleine banaantjes met het lijkt wel bloemen nu is mijn vraag hoe lang gaat het duren voor de bananen rijp zijn en moet ik nog iets doen om het goed te laten groeien ik vind het erg leuk en ben erg benieuwd. De Musa acuminata Dwarf Cavendish, wat zijn echte naam is, mag wel direct al in een iets ruimere pot gezet worden, maar wel opnieuw eentje met drainage gaten. Nadien is het alleen maar jammer omdat de bloei gelijk staat aan het verliezen van een grote/mooie plant.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen